وزیر خارجه لبنان: هرگونه مذاکره مستقیم با اسرائیل را رد می‌کنیم شیخ نعیم قاسم: اسرائیل و آمریکا نخواهند توانست ما را شکست دهند ترامپ: در حال گفت و گو با پوتین هستم! رهبر انصارالله: ایران در حمایت از فلسطین فداکاری‌های بزرگی کرده است عراقچی: تحریم‌های غرب، تروریسم اقتصادی علیه کشورهای جنوب است ادعای مضحک ترامپ درباره برنامه هسته‌ای ایران + فیلم عراقچی: در بیانیه اجلاس جنبش عدم تعهد از ایران در قضیه اسنپ بک حمایت شده است دیدار عراقچی با رئیس‌جمهور اوگاندا اعلام شرط ایران برای آغاز مذاکرات با آمریکا و اروپا در دیدار وزرای امور خارجه ایران و ونزوئلا چه گذشت؟ مادورو: ونزوئلا درحال پیشرفت است؛ آمادگی برای دفاع از وطن افزایش می‌یابد افشاگری نیویورک‌تایمز از ردپای سیا برای حمله ترامپ به ونزوئلا پنتاگون: هگست در سلامت است هواپیمای حامل وزیر جنگ آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کرد القسام: ۲ جسد اسرای اسرائیلی امشب تحویل داده می‌شود

برقراری آتش‌بس ۲۴ ساعته در سودان

وزارت خارجه عربستان از توافق طرف‌های درگیر در سودان برای برقراری آتش بس ۲۴ ساعته در این کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۱ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 09
کد خبر: ۱۸۸۳۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت خارجه عربستان روز جمعه اعلام کرد که نمایندگان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان به یک توافق آتش بس ۲۴ ساعته دست یافتند و این آتش بس از ساعت ۱۰ صبح روز شنبه آغاز می شود.

براساس بیانیه منتشر شده توسط عربستان و آمریکا، طرفین متعهد شده اند که همه حملات هوایی، توپخانه و پهپادی و جابجایی نیرو و امکانات پشتیبانی را در این مدت متوقف و از تلاش برای دستیابی به پیروزی خودداری کنند.

طرفین درگیری متعهد شده اند اجازه رسیدن کمک ها به همه مناطق سودان را بدهند و این توافق نقش مهمی در رسیدن کمک ها به آسیب دیدگان درگیری دارد.

عربستان سعودی و آمریکا مانند ملت سودان از اینکه طرفین درگیری به توافق های پیشین پایبند نبودند احساس ناخرسندی می کنند و برهمین اساس، آتش بس کنونی پیشنهاد شد تا اندکی از خشونت ها کاسته شد و کمک های انسانی به نیازمندان برسد و فضای اعتماد میان طرفین درگیری بهبود یابد.

در صورتی که طرف های درگیر در سودان به این آتش بس پایبند نمانند، میانجی ها مجبور خواهند شد، مذاکرات جده را تا زمان دیگری به تاخیر اندازند.

سودان از ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) شاهد درگیری بین ارتش این کشور به فرماندهی عبدالفتاح البرهان با نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) از جمله در پایتخت خارطوم و سایر شهرهای شمال و غرب کشور بوده است.

تاکنون چندین بار آتش‌بس در سودان اعلام شده، اما طرف‌های درگیر بطور مداوم آن را نقض می‌کنند.

درگیری های اخیر سودان تاکنون بیش از یکهزار و ۸۰۰ کشته برجای گذاشته و سازمان ملل اعلام کرده که بیش از یک میلیون نفر در داخل این کشور آواره شده‌اند، علاوه بر آن ۳۰۰ هزار سودانی به کشورهای همسایه پناه برده‌اند.

نمایندگان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان از ۱۶ اردیبهشت در شهر جده عربستان حضور دارند و برای دستیابی به توافق مذاکره می کنند./ایرنا

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار